Wandelen in Gaasterland met Yvonne

Het is zondag 27 september 2015 en het beloofd een mooie nazomerdag te worden. Vandaag rijd ik vanuit Assen, via Groningen richting Gaasterland. Op de A7 zie ik het vee nog half in de mist staan. Ik heb er zin in. Vandaag wandelen met Yvonne, die voor de eerste keer een tocht organiseert voor de Wandelsite. Start is Oudemirdum. Als ik De Brink van Oudemirdum inrijd zie ik al een groepje dames op het terras zitten. Gauw nog een kopje cappuccino en dan gaan we op pad. 8 vrouwen en één  dappere heer.

Eerst lopen we richting het IJsselmeer.  Een prachtig uitzicht over het meer, met helaas veel windmolens. Daarna wandelen we langs de dijk naar het Mirnser klif. We passeren hierbij de luchtwachttoren die in 1953 is gebouwd. Door een fotolijst met Friese Pompeblêden heb je een fraai uitzicht over het glooiende landschap. Later op de dijk zien we grote kuddes schapen. Bij het Mirnser Klif eten we brood op het strand en daarna nog koffie of iets anders op het terras.

Hierna is het gedaan met de mooie uitzichten en gaan we via het Rijsterbos naar Rijs. Het werd nog even survival over een sloot, maar gelukkig kwamen we allemaal aan de overkant. Na Rijs een stukje langs de weg en daarna gaan we opnieuw het bos  in, waarbij we vlakbij  het Libellereservaat nog een kleine pauze houden.  Er werden  veel mooie paddenstoelen gevonden. De fotografen in de groep kregen hier geen genoeg van. Daarom kon het gebeuren dat we opeens twee leden van de groep kwijt raakten.  Gelukkig troffen we hen later op het terras in Oudemirdum, nadat we  nog een mooie vijver in het Fonteinbos waren gepasseerd.

Na 20Km terug op het terras in Oudemirdum. Met een soepje, wijntje of een witbiertje sluiten we deze geslaagde dag af. Een prachtige dag en een mooie route. Hier en daar langs een drukke weg maar gelukkig maakten de mooie stukken door het bos en langs het IJsselmeer veel goed.

Onderstaand mijn foto impressie van deze mooie dag.