Drenthe: Wandelvanuit Elp

Afstand 15 KM

80% onverhard

Natuurwandeling door Boswachterij Grolloo. Bos, heide, vennen.

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by 
OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Een rondwandeling vanaf het kleine plaatsje Elp in Drenthe. Elp ligt tussen Schoonloo en Westerbork in het midden van Drenthe aan de zuidkant van boswachterij Grolloo en Schoonloo. Deze wandeling overlapt een klein gedeelte de wandeling die ik eerder heb gemaakt vanaf Grolloo. Ik kon het niet laten opnieuw het prachtige vlonderpad op te nemen in de route.

Misschien dat ik beide wandelingen nog eens combineer tot één grote wandeling.

Vanuit Elp loop je binnen 5 minuten in de natuur over landelijke akkers richting de bossen. Ik wandelde richting het Noorden, langs enkele mooi vennen. Daar ontmoete ik een mede fotograaf  Derk ter Heide, die prachtige natuurfoto’s maakt van dit gebied. (je kunt hem vinden op Instagram). Als je goed op let, vindt je adders en slangen, mooie vlinders en veel vogels. De natuur is afwisselend heide, vennen en  landerijen. Bewust kies ik voor wat open stukken in een route. De route is zeker voor 80% onverhard.

Start is bij Hotel Koekoekshof in Elp .

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze mooie wandeling:

5 Reacties op “Drenthe: Wandelvanuit Elp”

 1. Yvonne te Velde

  Mooie route, veel afwisseling, leuk om langs de randen van bos en veld te lopen. Dank voor de duidelijke beschrijving!

  Reageren
 2. Femke Nijveldt

  Deze route voldoet aan de verwachtingen die we inmiddels bij de ‘Wandel vanuit’ routes hebben. Over verharde, onverharde en semie-verharde (vlinten) ondergrond en het landschap is afwisselend met uitzicht op mais, heide, bos, weilanden en langs vennen en over een ven. Onderweg komen we nog andere wandelaars tegen die de route Grolloo lopen en zich verheugen op het stuk vlonder over het water. Ook zij zijn enthousiast over de route en constateren – net als wij – dat het tempo rustig is omdat onderweg genoeg te zien valt. Verderop komen we een boswachter tegen, die ons de plannen voor een deel van dit gebied voor de komende 20 jaren vertelt. Het productiebos moet dan volledig vervangen zijn en ook een (klein) deel van deze route zal er dan aan moeten geloven.

  Reageren
 3. Ruud van der Zijden

  Hele mooie route, we hebben die met veel plezier gelopen. Één aandachtspuntje: op de plek waar je bij de stenen 221-222 LA het bos in gaat, is een geul gegraven en daarna is het pad op verschillende plaatsen geblokkeerd met bomen en takken. Je kunt er wel door maar het kost wat meer moeite.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *