Struinen Drentse AA gebied

Het beloofde een prachtig weekend te worden.  Lente met veel zon. De zon viel iets tegen. Volgens weervrouw Helga van Leur zat de zon verstopt achter stratusbewolking. Koud was het niet en heerlijk wandelweer. Na mijn huishoudelijke plichten te hebben afgewerkt, besloot ik om vandaag lekker te gaan struinen door het landschap van de Drentse AA. Ik beschouw dit een beetje als mijn achtertuin. De auto stalde ik op de P van Staatsbosbeheer in het dorp Anloo.

Eerst richting het natuurgebied Strubben-Kniphorsterbos.  Onderweg zag ik blikjes op een paaltje. Vanaf hier zie je de kerk van Anloo, op de blikjes staat “Blik op de Kerk”.  Verder waren er heidevelden, zandverstuivingen, mooie kronkelende bospaadjes. Prachtig gebied. Het is een archeologisch reservaat zegt mijn kaart van Staatsbosheer. Ik passeer diverse grafheuvels, er schijnen ongeveer 60 te zijn. Tevens zijn er twee hunebedden de D7 en de D8.  Via Schipborg loop ik richting het Drentse AA gebied. Ik maak een rondje om het prachtige ven bij Zeegse, daarna een stukje Pieterpad. Het vlonder pad door dit gebied heeft een opknapbeurt nodig. Het was te doen maar als het echt nat is dan wordt het lastig. Gelukkig hangt er een bordje bij dat Staatsbosbeheer het snel gaat opknappen.

Op de Gasterense duinen tref ik een aantal prachtige Schotse Hooglanders. Daarna terug richting Anloo. Werkelijk schitterende uitzichten over het zo typerende Drentse AA gebied. Helemaal droog hou ik het niet. Niet door regen, maar ik zak tot mijn enkels weg in de bagger en modder. Hier en daar is het oppassen waar je loopt. Goede schoenen zijn een must. Maar de omgeving maakt zoveel goed.

Deze route probeer ik uit te werken voor de site.  Voor mij weer 17 km bijtellen op de wandelteller. Morgen gaan we cabrio rijden door Drenthe. Dan hebben beentjes weer rust.

Onderstaand alvast een impressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *