December wandelingen

December de feestmaand staat voor de deur. De maand van vroeg donker, kaarsjes aan, gezelligheid thuis met gezin,  familie of vrienden. Voor mij ook de maand van wandelen tijdens bijzondere weersomstandigheden.  “Goed aankleden en je kunt overal tegen”,  zie mijn oma altijd. Wat is het fijn om na een wandeling door kou of mist met soms sneeuw weer thuis te komen. Rode wangen en een heerlijk voldaan gevoel.

Hierbij een aantal van mijn favoriete December wandelingen

Wandelen met mistig weer is vaak heel bijzonder. De natuur laat zich beetje voor beetje zien. Je wordt nat zonder dat het regent. Zo wandelde ik een wandeling in het Paterswoldsemeer gebied, even ten zuiden van Groningen. De mist werd steeds erger maar het maakte mij niets uit. De bijzondere stilte die er dan heerst geeft een magische sfeer. De omgeving komt langzaam tevoorschijn. Prachtig is het om dan te wandelen. Deze wandeling gaat over de fietspaden om het Paterswoldsemeer en twee mooie landgoederen bij Paterswolde plus een stukje Onlanden.

Vorig jaar liep ik eind december samen met Janneke een prachtige wandeling terwijl het mistig en koud was. De ‘Lendevallei’  was een plaatje en het was alleen maar genieten ondanks de kou. De natuur was versierd met zilver. Sprookjesachtig was het. De wandeling gaat grotendeels over het fietspad langs de ‘Lendevallei’.

Mijn favoriete ommetje vanaf huis. Elk seizoen is het genieten. Deze route heb ik al onder allerlei omstandigheden gelopen maar telkens weet de omgeving mij te verrassen, zo mooi vlak bij huis.

Dit is een korte route over de verharde fietspaden in dit prachtige natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Het uitzicht over de diverse vennen is fantastisch met elk weertype. Deze route liep ik afgelopen winter en het was onvoorstelbaar mooi.

Ommetje vanuit Paviljoen Sassenheim. Begin dit jaar liep ik deze route tijdens prachtige winters weer.

Het is zo maar een greep uit alle routes van Wandelvanuit, die ik tijdens bijzondere weersomstandigheden heb gemaakt.

Ik hoop dat het je inspireert om ook op stap te gaan als het koud of mistig is.

 

 

 

2 Antwoorden op “December wandelingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *