Wolvega, Lendevallei It Fryske Gea

Gisteren wandelde ik de laatste wandeling van 2016, samen met wandelmaatje Janneke. We starten vanuit Hotel van der Valk Wolvega.

Op het moment dat ik wegreed uit Assen was het zonnig en het had gevroren. Wat een prachtig landschap. Alles wit en een pril zonnetje aan de horizon. Dat beloofde een mooie dag te worden. Voorbij Appelscha werd het steeds mistiger.  Een kleine wereld, maar wel met prachtig wit en rijp aan de bomen. Een mysterieus landschap was het.

Ik hou er wel van om te wandelen met mist. Dat geeft een mystieke sfeer aan het landschap, zeker nu het  had gevroren, was het helemaal geweldig. Genieten werd het tijdens de wandeling door de Lendevallei van It Fryske Gea. Prachtige uitzichten over het winterse landschap en langs het water, met de besneeuwde oevers en over de weilanden met grazende schapen in de mist en sneeuw. Op enkele vissers na was het rustig en stil.
We wandelden ongeveer 13 km, Janneke had de route bedacht. We maakten prachtige foto’s. Ik heb een selectie gemaakt voor de website, maar bijna elke foto was prachtig.

Totaal heb ik dit jaar een kleine 500 km gewandeld.

Alle lezers een fijne jaarwisseling en tot ziens in 2017.

Een impressie van deze prachtige laatste wandeling van 2016:

 

 

5 Antwoorden op “Wolvega, Lendevallei It Fryske Gea”

 1. anouk vos

  Wij liepen vandaag voor het eerst een route van deze site. Onze foto’s zijn uiteraard tegen gesteld van de site. Op en top zomer. Een werkelijk prachtige wandeling!Zeer goed beschreven route. Prachtige paadjes! Vaak heel klein en rustig, wij houden ervan. We zijn ook geen andere wandelaars tegen gekomen. Het stukje aan het einde na het zwarte sluisjes was even doorbijten i.v.m. de grote hoeveelheid muggen, maar dat is te overzien. Verder zagen wij ontzettend veel libellen, een ree, en meerdere zwanen op het nest. Nog een tip mbt horeca. Voor je over de brug over de Linde loopt, zit er aan de linkerkant een kanoverhuur/ijs en frisdrank verkoop punt. Dit is een eenvoudig punt bij een gewoon woonhuis, maar wel even fijn als stoppunt voor verkoeling. Daarnaast konden wij ons water daar bijvullen, wat gezien de temperatuur ook erg prettig was. Ik kan me voorstellen dat dit punt in de herfst en winter gesloten is. Deze route is echt zeer de moeite waard om te lopen!

  • JannyK Bericht auteur

   Hi
   Bedankt voor jullie enthousiaste commentaar. Deze route heb ik inderdaad in de winter gelopen dat zal een heel verschil maken met het mooie zonnige weer van nu. Het is echt een wandeling die je tijdens elk seizoen wel een keer kunt lopen. Er is veel te zien en te beleven in dit mooie stukje Friesland. Bedankt voor de tip van de extra horeca.
   Ik wens jullie nog veel wandelplezier.
   gr Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *