Wolvega, Lendevallei It Fryske Gea

Gisteren wandelde ik de laatste wandeling van 2016, samen met wandelmaatje Janneke. We starten vanuit Hotel van der Valk Wolvega.

Op het moment dat ik wegreed uit Assen was het zonnig en het had gevroren. Wat een prachtig landschap. Alles wit en een pril zonnetje aan de horizon. Dat beloofde een mooie dag te worden. Voorbij Appelscha werd het steeds mistiger.  Een kleine wereld, maar wel met prachtig wit en rijp aan de bomen. Een mysterieus landschap was het.

Ik hou er wel van om te wandelen met mist. Dat geeft een mystieke sfeer aan het landschap, zeker nu het  had gevroren, was het helemaal geweldig. Genieten werd het tijdens de wandeling door de Lendevallei van It Fryske Gea. Prachtige uitzichten over het winterse landschap en langs het water, met de besneeuwde oevers en over de weilanden met grazende schapen in de mist en sneeuw. Op enkele vissers na was het rustig en stil.
We wandelden ongeveer 13 km, Janneke had de route bedacht. We maakten prachtige foto’s. Ik heb een selectie gemaakt voor de website, maar bijna elke foto was prachtig.

Totaal heb ik dit jaar een kleine 500 km gewandeld.

Alle lezers een fijne jaarwisseling en tot ziens in 2017.

Een impressie van deze prachtige laatste wandeling van 2016:

 

 

3 Replies to “Wolvega, Lendevallei It Fryske Gea”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *