Drenthe: Wandelvanuit Roden

Afstand 11 KM

80% onverhard

Start Landgoed Mensinge, bos en beekdallandschap

Bronvermelding — Deze website maakt gebruik van de kaarten van :
Data by 
OpenStreetMap.org contributors under CC BY-SA 2.0 license.

Deze mooie gevarieerde wandelroute van 11 KM start vanuit de P van Landgoed Mensinge aan de rand van het gezellige dorp Roden. Roden is een esdorp met veel gezellige terrasjes en winkels op ongeveer 18-24 km vanaf Groningen of Assen.

De wandeling is 95% onverhard en een afwisseling van beekdallandschap en bos, heide en een mooie ven. De wandeling komt een groot gedeelte over het Landgoed Mensinge. Horeca is er aan de start. (zie voor openingstijden de website van Landgoed Mensinge).

De wandeling start met eerst een rondje langs het Lieverensche diep. Een open landschap met meanderende beek.  Dit gebied maakt deel uit van het beekdal van het Peizerdiep. Onder de brug is een vistrap gerealiseerd. Daarna gaat de route verder door het bos van Landgoed Mensinge statige lanen en soms kronkelende paadjes. In het bos ligt een prachtige ven(pingoruïne), zeer geschikt als rustplek tijdens een wandeling. De route gaat verder over de heide om dan het bos te verlaten voor nog een lus langs de AA of Groote diep. Opnieuw een prachtig stukje beekdallandschap met mooie bruggetjes en open landschap. Het laatste stuk is weer door het bos van Landgoed Mensinge, over de heide en langs de oude vaart. De oude vaart is gegraven in de 19e eeuw maar nooit verder ontwikkelt en is nu meer een soort langgerekte vijver.

Bezoektip:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Een foto impressie van deze fijne wandeling gemaakt Mei 2018:

Meer wandelroutes is deze omgeving:

2 Replies to “Drenthe: Wandelvanuit Roden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *