Wandelen in het Vechtdal Overijssel

Afgelopen weekend begon voor ons het voorseizoen kamperen met onze caravan  “Kipje”.  We hebben deze neergezet aan de rand van de Vecht op Camping de Roos. Een prachtige natuurlijke camping. Het was nog te koud om stil te zitten en relaxed een boek  te lezen. Dus gingen we maar op pad.

Gemarkeerde route Beerzerzand 6 kmOranje route van het Vechtdal routenetwerk.

Zaterdag wandelden we vanaf de camping onze eerste route van 6 KM Beerzerzand. We liepen een prachtig stuk langs het water, stukje Vechtdalpad en daarna terug door het bos.

Start: Camping de Roos; Beerzerweg 10; 7736 BJ Beerze

Gemarkeerde route Lemelerberg 11 km – Blauwe route van het Vechtdal routenetwerk

Zondag gingen vertrokken we vanaf de Lemelerberg voor een rondwandeling van 11 KM. Deze wandeling was erg afwisselend, heide, bos en schitterende uitzichten. Hoogste punt was de Archemerberg.

Start : Theehuis Lemelerberg; Kerkweg 32; 8148 PZ Lemele

Komende tijd gaan we zeker nog vaker op pad hier. Of ik hier ook zelf routes ga maken weet ik nog niet er zijn zulke leuke wandelingen al uitgezet die we, zonder na te denken, kunnen volgen.

In Overijssel is een prachtig wandelnetwerk met vele routes die erg goed bewegwijzerd zijn. Via de websiteplanner kies je een route of je combineert enkele kleuren. Zie hiervoor de beide linkjes onderaan deze tekst.

Leuke wandelsites om uw routes te plannen in deze omgeving zijn:

 Foto-impressie van ons eerste wandelweekend in Overijssel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *