Overijssel: Kop van Overijssel 21 KM

Wandeling in de kop van Overijssel op de grens met Friesland. Het gedeelte ten Noorden van de Weerribben.

Deze wandeling start vanaf Café Restaurant ’t Binnenhof, bij het vakantiepark ‘De Weerribben’ even ten zuiden van Paasloo.  De kop van Overijssel kenmerkt zich door het landelijk gebied. Er zijn ook mooie stukjes natuurgebieden met bos, heide en vennen. In deze wandeling koppelen we veel van deze mooie stukjes aan elkaar voor prachtige dagtocht.

We lopen via landelijke paadjes, hier en daar verhard. Met deze route maken we gebruik van de bestaande wandelknooppunten en soms een stukje eigen route.

De route gaat langs Landgoed ’t Spinnerskaamke’ op de grens van Friesland en Overijssel. Langs dit landgoed liggen, verscholen in een stukje bos,  twee prachtige vennen. De route gaat door het natuurgebied  ‘Blesdijkerheide’ dat even ten zuiden van het dorp De Blesse ligt.  Hier vinden we mooie bospaadjes, kleine stukjes heide en een mooie ven. De route gaat via Basse en langs de kunstbunker bij Paasloo. Daarna langs de sloot en door het Braambos terug naar het beginpunt.

Deze route is voor 70% onverhard. De verharde wegen zijn merendeels kleine landelijke weggetjes.

Lees ook mijn eerder blog over deze route:

Download hier:

Een foto impressie van deze mooie route.

2 Reacties op “Overijssel: Kop van Overijssel 21 KM”

 1. Grietje

  Dag Janny,

  Afgelopen zondag hebben we de route in de kop van Overijssel gelopen. Een prachtige wandeling! Het weer was perfect en de wandeling was zeer gevarieerd, we hebben ervan genoten! Bij punt A55 hebben we helaas de verkeerde rode route gevolgd, inplaats van de rode route rechtdoor te volgen hebben we de rode route rechtsaf langs de sloot gevolgd. Hier kwamen we later pas achter, gelukkig hebben we de route wel weer op kunnen pakken. En zoals gezegd we hebben genoten! Dank je voor het uitstippelen en het delen van deze prachtige wandeling!

  Reageren
  • JannyK Auteur van dit bericht:

   Dank voor je compliment. Wij vonden het ook een verrassende omgeving waar je nog ongestoord kunt wandelen. Ik heb punt A55 nog even aangepast en duidelijk RD erbij vermeld. Dank voor je tip.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *