Drenthe: Herinneringskamp Westerbork 11 KM

Deze wandeling gaat door het bos van boswachterij Hooghalen  en komt door het Herinneringskamp Westerbork.

Start P van het Museum Kamp Westerbork. Vanaf daar gaat de route door het bos en langs de rand van het bos. De route passeert een paar prachtige vennen en mooie heide velden. Deze route is door mij gelopen januari 2018. Het was erg nat in het bos en door de storm waren er diverse paden onbegaanbaar. Hierdoor werd ik gedwongen alternatieven te zoeken. Ondanks de omstandigheden werd het een fijne wandeling. In de route beschrijving geef ik  met stippellijntjes aan, de route die u kunt lopen als het minder nat is of wanneer u goede laarzen aan heeft.

Halverwege passeert u het Herinneringskamp. Telkens als ik hier loop ben ik onder de indruk en stil.  Het mag niet vergeten worden. Verschrikkingen die mensen elkaar aandoen alleen om macht, geld, ras, geloof of ideologie.   U kunt ook een bezoek brengen aan het museum of alleen wat eten en drinken in het restaurant bij het museum.

Naast het Herinneringskamp staat de radiotelescoop van Astron,  14 schotelantennes die heel gevoelig zijn en het heelal in kaart proberen te brengen. In de omgeving wordt dan ook gevraagd om uw mobiele telefoon uit te zetten.

De paden die ik heb gelopen waren allen goed begaanbaar en niet te nat. Goede schoenen zijn altijd aan te raden. Loopt u alleen met GPS dan is het raadzaam van te voren de alternatieven te bekijken op de routebeschrijving.

Download hier:

Leuke websites om te bezoeken:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Foto impressie van deze wandelroute:

 

 

2 Reacties op “Drenthe: Herinneringskamp Westerbork 11 KM”

  1. Miriam Nijveldt

    Vandaag hebben we deze route uitgekozen. Zoals beloofd zijn er veel brede zandpaden door een prachtig bos. Omdat het al een tijdje droog weer is (en vandaag ook) bedenken we vooraf om de natte versie te lopen, maar deze blijkt op de eerste tweede alternative paden toch nog steeds te nat. De derde afwijking is wel met enige obstakels te nemen. De vennen die door de hoge grondwaterstand gevoed worden zijn het echter meer dan waard om de droge variant verder te lopen. Genieten! En uiteraard worden we even stil wanneer we over het terrein van het Herinneringskamp lopen. Weer een hele fijne wandeltip en prima route deze. Aanrader!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *