Drenthe: Grolloo 11 KM

Een korte maar prachtige wandeling in de Boswachterij Grolloo. Prachtige vennen, mooie paden.  Grolloo is een esdorp vlak onder Assen, 12 km vanaf het station. Bekend van Cuby and the Blizzards,  de band van  de befaamde blueszanger Harry Muskee, deze overleed in 2011 op 70 jarige leeftijd. Er is een heus museum over deze beroemde band in het dorp en tegenover het vertrekpunt staat een mooi standbeeld van hem.

Ten zuidoosten van het dorp bevindt zich het Grolloërveen. Prachtig veld met werkelijk een schitterend vlonderpad. Deze wandeling vertrekt vanuit het dorp. Het is een boswandeling van 11 km waarbij we langs en over het Grolloërveen lopen.

Ik heb de wandeling in de herfst gelopen en genoten van de kleuren, de mix van veld, ven en mooi gekleurde bomen.  De wandeling start vanuit het Restaurant Hofsteenge in Grolloo.

Download hier :

Bezoektip:

Zie voor meer Wandelvanuit routes in Drenthe: Wandelen in Drenthe

Onderstaand een foto impressie van deze wandeling tijdens de herfst.

 

2 Reacties op “Drenthe: Grolloo 11 KM”

  1. Femke Nijveldt

    Dit is onze vierde Wandel vanuit.. wandeling. Ook deze is mooi uitgezet, verschillend landschap en vooral lekker rustig. We wandelen wel vaker in deze omgeving, maar het is leuk dat we door deze serie routes eens een ander pad bewandelen. De route zet ik in mijn GPS, dit is een leuke manier om het spoor relaxt te volgen en weer eens wat anders dan paaltjes. Het museum hebben we nu niet bezocht, we hadden de tentoonstelling in Assen over Harry Muskee gezien, maar we komen we er zeker nog eens voor terug. Het eindpunt, café Hofsteenge, is een prima pleisterplaats (ik weet het, een vreemde combinatie, maar thee met bitterballen is erg lekker). We gaan zeker meer van deze routes lopen!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *