Drenthe: Eext 10 KM

In februari 2017 liep ik op een prachtige zonnige dag deze mooie route vanuit Eext. De start is vanuit het centrum van Eext.  Eext een brinkdorp gelegen op de hondsrug vlakbij Gieten.   De route is 80% onverhard. In Eext is er diverse horeca, maar dat is beperkt geopend.

Vanuit Eext gaat de route richting boswachterij Anloo. Allereerst passeert de route een prachtige ven, om daarna door het bos bij het heideveld te komen. Hier passeert u onderduikershol K18, middels een infobord kunt u info lezen over het verhaal achter dit onderduikershol. Daarna gaat de route verder over de heide en passeert u de Neusen bank.  Een bankje om even op plaats te nemen voor een prachtig uitzicht over dit mooie natuurgebied.  Daarna via nog een stukje heide gaat de route richting Hunebed D11. Vervolgens  langs het familiegraf in het bos van de familie Everts . Hierna gaat de route richting het Pinetum ‘Ter Borgh’  , met vele soorten coniferen, een initiatief van de familie Everts. Via het Urnenveld Anloo  en nog en nog een mooi klein heideveld verlaat u het bos weer richting Eext. Met een kleine omweg komt u dan weer in Eext zodat u nog het Hunebed D12  kunt bekijken.

Download hier:

Foto impressie van deze mooie route:

 

2 Reacties “Drenthe: Eext 10 KM”

 1. Eika Medema

  Vandaag de 10 km om Eext gelopen. Prachtige route en ideaal om met de hond te lopen. Ik durf wel te zeggen dat 90% van de route onverhard is. Een paar opmerkingen: op tweede blad staat direct bovenaan; 3e pad rechts RA. Volgens mij is het de 2e, tenzij ik heb lopen dromen. Gelukkig staat erbij; gelijk na het veld, daardoor liep ik toch goed.
  Verder een opmerking over het laatste stuk.
  Kruising RA ‘Kerkweg’. Weg wordt verhard en dan staat er 1e zandpad LA, dit is verwarrend want eigenlijk is het de 2e zandweg/ graspad links. Toevoeging zou kunnen zijn: loop de verharde weg een flink stuk op en neem dan 1e pad RA

  Reageren
  • Jako_1805 Auteur van dit bericht:

   Dag Eika
   Bedankt voor je reactie. Ben blij dat je het een leuke route vond.
   Voor wat betreft je eerste opmerking, het is wel het derde pad RA.
   Eerste was RA de rode paaltjesroute, tweede was vlak voor het veld en de derde (kruising) direct na het veld. Dus dat laat ik zo staan.
   De tweede opmerking daar zit wat in. Op de verharde weg is het wel het eerste pad RA, maar vanaf de afslag is het inderdaad tweede pad RA.
   Dat ga ik aanpassen in de omschrijving.

   Ik ben altijd voorzichtig met het percentage onverhard.
   Veel plezier verder met het wandelen.

   Janny

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *